Een goed verzorgde (oude) dag voor uitgewerkte manegepaarden


Hoe is de stichting ontstaan

Wie kent het niet, het lot van een manegepaard/-pony die ouder wordt? Na jaren trouwe dienst en arbeid wordt het dier meestal afgeschreven met alle gevolgen van dien, zoals het slachthuis. Waarom geen goed verzorgde oude dag voor zo'n paard of pony? Omdat het geld kost om in dat geval zo'n paard/pony te onderhouden. Om deze reden hebben Marga Balemans, Christa Hage en Els van der Meijden in augustus 2001 voor o.a. de oude paarden van "Manege Vosmaer", een stichting opgericht onder de naam "Paardenwelzijn na Gedane Arbeid".

Ook al brengt een paard of pony geen geld meer binnen, zolang het dier geen pijn heeft mag hij blijven leven! Hierdoor biedt manege Vosmaer, de locatie waar Stichting "Paardenwelzijn na gedane arbeid" gevestigd is, hun klanten de mogelijkheid om zich aan een dier te hechten. Het paard komt op de eerste plaats en wordt niet gezien als zakelijk object dat vervangbaar is bij niet functioneren.

 

Werkzaamheden van de stichting

De stichting richt zich op het geven van onderdak, (medische) zorg en liefde aan het uitgewerkte (manege-)paard. Door het werven van middelen tracht zij deze doelstelling voort te zetten, om zodoende alle uitgewerkte manegepaarden te kunnen laten genieten van hun oude dag op die plaats waar het paard zich prettig voelt.