Pensioen-paarden

 
Momenteel hebben wij 3 paarden in de Stichting opgevangen, welke genieten van hun welverdiende oude dag. Hieronder kunt u hun verhaal lezen. 
 

 

                

Fellow

 9 juni 1987
     
Fellow is het vierde veulen van Minka. Hij is ingereden door Debby Luysterburg. Fellow werd pas na zijn 15e levensjaar een beetje makkelijker om te rijden; daarvoor heeft hij menig ruiter/amazone wat angstige uurtjes bezorgd. Zo kon hij vanuit het niets in galop aanspringen met hier en daar een flinke bok erbij. Dit doed hij sporadisch nog wel eens.
Fellow moet nog altijd een keer of 3 in de week gewassen worden, hij vindt het namelijk heerlijk zich onder te poepen of erin te gaan liggen. 

 

Kon hij vroeger nooit met een andere pony in de wei, met de komst van manegepony Surprice is dit veranderd. Hij was en is helemaal verliefd op haar!
Momenteel wordt Fellow nog 2 uurtjes in de week afgetraind. Hij vindt dit nog steeds erg leuk. Mochten we zien dat dit veranderd, gaat ook hij op volledige rust. Sinds 2013 is hij opgenomen in de Stichting.

 

 Silhouet

 15 augustus 2002
 
Silhouet is per toeval in 2008 op de manege terecht gekomen. Manege eigenaar Wilna van Engelen was op zoek naar een 2e Johnny, een pony die je overal voor kon gebruiken, ook voor mensen met een beperking.
 
In het plaatsje Den Bommel op het eiland Goeree-Overflakkee hadden ze zo’n pony te koop, echter bij een bezoek aan de stal liep hij kreupel. In een box ernaast stond een schattige pony. Dit was Silhouet, destijds 6 jaar. Het was liefde op het eerste gezicht voor Wilna van Engelen. Ondanks dat ze voor de gezochte doeleinden niet geschikt was,  is ze toch gekocht voor het reguliere manegewerk.

Silhouet was toen ze op de manege kwam, veel te dik. Na 1 rondje draven was ze al moe. Na een aantal maanden trainen en op rantsoen kon ze ingezet worden voor het manegewerk. Silhouet is altijd een heel temperamentvolle manegepony geweest. Ondanks dat, zijn de kinderen allemaal gek op Silhouet!

In 2019 is ze helaas kreupel geworden. Na maanden op rust zijn er uiteindelijk foto’s genomen door de dierenarts. Hierop is echter niks duidelijks te zien om een juiste diagnose te kunnen stellen. Daarom is besloten dat ze voor het manegewerk helaas niet meer ingezet kan worden, maar ondanks dat is ze kerngezond. Om die reden is ze in augustus 2020 dan ook opgenomen in de Stichting. We zijn blij ook haar goede oude dag te mogen bieden.                         


Beauty

 
Verdere informatie over Beauty volgt zo spoedig mogelijk.