Pensioen-paarden

 
Momenteel hebben wij 2 paarden in de Stichting opgevangen, welke genieten van hun welverdiende oude dag. Hieronder kunt u hun verhaal lezen. 
 

 

Elliot

1 mei 1986
 
Elliot is het derde veulen van Minka. Hij lijkt heel veel op zijn grootvader, de bekende Ramano. Het is een grote E-pony. In zijn beginjaren werd Elliot als priv√©pony gebruikt op concours. Later werd hij gebruikt op de manege en hebben zowel kinderen als volwassenen op hem leren rijden. Door zijn Arabierenafstamming was het een prachtige verschijning. Ook springen kon hij geweldig. 
In het jaar 2012 maakte hij tijdens een van de buitenritten een verkeerde stap. In eerste instantie wisten we niet wat er aan de hand was; de dierenarts dacht aan een hersenbloeding. Hij bleef namelijk rondjes draaien. We vreesden voor zijn leven. Gelukkig was dit niet het geval en later is door een andere dierenarts een scheur in zijn knieband geconstateerd. Er kon niet meer op hem gereden worden, maar verder was hij kerngezond.

Zo is Elliot in 2012 in de Stichting opgenomen. Samen met zijn zus Carmen geniet hij van zijn verzorging, zijn slobber (hij heeft hele slechte kiezen, waardoor hij niet meer zo goed kan eten) en zijn dagelijkse weidegang.
 
                

Fellow

 9 juni 1987
     
Fellow is het vierde veulen van Minka. Hij is ingereden door Debby Luysterburg. Fellow werd pas na zijn 15e levensjaar een beetje makkelijker om te rijden; daarvoor heeft hij menig ruiter/amazone wat angstige uurtjes bezorgd. Zo kon hij vanuit het niets in galop aanspringen met hier en daar een flinke bok erbij. Dit doed hij sporadisch nog wel eens.
Fellow moet nog altijd een keer of 3 in de week gewassen worden, hij vindt het namelijk heerlijk zich onder te poepen of erin te gaan liggen. 

 

Kon hij vroeger nooit met een andere pony in de wei, met de komst van manegepony Surprice is dit veranderd. Hij was en is helemaal verliefd op haar!
Momenteel wordt Fellow nog 2 uurtjes in de week afgetraind. Hij vindt dit nog steeds erg leuk. Mochten we zien dat dit veranderd, gaat ook hij op volledige rust. Sinds 2013 is hij opgenomen in de Stichting.