Een goed verzorgde (oude) dag voor uitgewerkte manegepaarden


Workshops en activiteiten


Regelmatig organiseert Stichting Paardenwelzijn na Gedane Arbeid in samenwerking met manege Vosmaer workshops en activiteiten voor jong en oud. Mochten deze gepland zijn, zullen wij dit in een overzicht hieronder vermelden. 

 

Workshop Paardencoaching

Zaterdag 14 september a.s. van 12.00 - 17.00 uur, locatie Manege Vosmaer (Zeedijk 3a te Oud-Vossemeer)
    Op zaterdag 14 september a.s. organiseert de stichting weer een ‘evenement’ om geld in te zamelen voor ons goede doel. Dit keer betreft     het workshops Paardencoaching, die in 3 disciplines zullen worden aangeboden. Iedereen kan en mag deelnemen.

Hieronder leggen we uit wat die drie onderdelen inhouden, zodat je kunt kiezen aan welke je wil deelnemen. Deelname vindt plaats op basis van inschrijving.

 

Discipline 1) Grondwerk met je paard

Deze workshop wordt gegeven door van Serena van den Berg, Freestyle basisinstructeur niveau 1

Bij deze workshop kun je ervaren wat je nog meer kan doen met je paard behalve erop zitten of longeren. Met deze oefeningen leren jij en het paard elkaar (nog beter) kennen, vanaf de grond, zonder hulpmiddelen.

 

Discipline 2) Paarden weerspiegelen je diepste gevoelens

Deze workshop wordt gegeven door Wilna van Engelen, jarenlange ervaring met paarden, rijinstructrice en eigenaar van manege Vosmaer 

Durf jij het aan om naar jezelf te kijken door de ogen van het paard?
Paarden kunnen je o.a. laten je zien of je assertief bent; of je nee durft te zeggen, je eigen mening durft te geven, je emoties durft te uiten en of je voor jezelf durft op te komen. Of je kritiek kunt leveren, maar ook kunt accepteren. Of je complimenten kan en durft te geven, deze kunt ontvangen en of je je eigen wensen duidelijk kunt formuleren.
Met deze spiegelsessie krijg je hier met behulp van het paard inzicht in.

 

Discipline 3) Paarden coaching /equine-assisted therapie

Deze workshop wordt gegeven door Patricia van Etten, gecertificeerd coach Equine-assisted therapie

Equine-assisted therapie is een vorm van coaching. Zit je bijv. niet lekker in je vel en is de stap naar een psycholoog te groot, dan kun je via paardencoaching of het werken met een paard, tot betere inzichten komen.           
Door haar opleiding motiverende gesprekvoering (een manier van vraagstelling), komt Patricia snel met jou tot de kern. Coaching met paarden is daarom een waardevolle aanvulling om zaken voor jezelf inzichtelijk te krijgen. Ook worden pionnen en kaarten in spelvorm gebruikt, die het probleem inzichtelijk kunnen maken.

 

Het evenement paardencoaching vindt plaats op:

Zaterdag 14 September van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie:

Manege Vosmaer

Zeedijk 3A

4698 PG Oud Vossemeer

 

Tevens zullen er deze middag een aantal nevenactiviteiten plaatsvinden:

  • Els van der Meijden exposeert schilderijen in haar eigen studio;
  • Kunstenares Maria Dam heeft een pony van wol gemaakt die eind van de middag zal worden verloot voor het goede doel. Tevens exposeert ook zij een aantal werken.
  • Ook is er gelegenheid om koffie/thee met eigen gebakken cake/taart en drankjes te nuttigen.

 

Kosten voor deelname aan (een van) de disciplines paardencoaching zijn € 30,- per sessie, welke ca. 20-30 minuten duurt. De opbrengst komt volledige ten goede aan Stichting Paardenwelzijn na Gedane Arbeid.

Wil je zaterdag 14 september meedoen aan een of meerdere onderdelen? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot 1 september a.s.

 

De lootjes voor het winnen van de zelfgemaakte pony, kosten € 3,- per stuk en kunnen zowel op de dag zelf, als vooraf gekocht worden.

 

Aanmelden voor de workshops en lootjes kopen?

  • Stuur een e-mail met je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar stichtingpaardenwelzijn@hetnet.nl
  • Geef hierbij aan, aan welk onderdeel je wil deelnemen, zodat we de deelnames in kaart kunnen brengen of vermeld hoeveel lootjes je wil kopen.
  • Na jouw aanmelding, ontvang je een e-mail met de keuze om het bedrag zelf naar ons over te maken of dat je ons machtigt om een eenmalige incasso te doen.
  • Na ontvangst van je betaling, is je deelname aan de workshop definitief. We laten je dan begin september per e-mail weten, hoe laat de sessie voor je begint. Als zaterdag 14 september volgeboekt zit, gaan we verder op zaterdag 28 september.
  • Als je lootjes gekocht hebt, laten we na ontvangst van je betaling weten welk lotnummer je hebt. Wij bewaren de lootjes met jouw gegevens voor je, zodat je ze niet kwijtraakt.

 

Heb je na de sessie(s) zin om nog een keer, met meer tijd, een workshop te volgen, dan is dit mogelijk. Meer informatie hierover is verkrijgbaar op de dag zelf.

 

Iedereen is van harte welkom om zaterdag 14 september tussen  12.00 uur t/m 17.00 uur onze locatie te bezoeken.

 

Tot ziens op 14 september!